top of page

HIGHLIGHTED

HABER

“Dijital Mitolojiler” sergisi 18 Ağustos'a kadar Borusan Contemporary'de devam ediyor.

Borusan Contemporary’de "Dijital Mitolojiler" Sergisi

Piksel. Creative Solutions

Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan geniş bir seçki sunan “Dijital Mitolojiler” sergisi, 18 Ağustos 2024 tarihine kadar Borusan Contemporary’de ziyaretçilerini bekliyor!


Siyah Beyaz Fotoğraf, Güvercin

John Gerrard, Endling (Martha), 2020


Dr. Necmi Sönmez küratörlüğünde gerçekleşen “Dijital Mitolojiler” sergisi, Yeni Medya Sanatının farklı üretim olanaklarıyla şekillenen deneysel yaklaşımlarını ön plana çıkarıyor. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan 61 eser sergi kapsamında yeniden bir araya gelirken, daha önce sergilenmemiş dört yeni eser izleyicilerle buluşuyor.


Güncel yaşamın bir parçası olan “dijital tecrübeler” 2000’li yıllardan itibaren yaratıcı sanatçılar için daha önce mümkün olmayan birçok araştırmanın kapılarını araladılar. Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu bu tür araştırmalar üzerine yönelen karakteriyle dijital imge üretiminin altını çizdiği “yeni görselliğin” izini sürmektedir. Sergi bu görselliğin gündeme getirdiği imgeleri karşılaştırmalara dayanan bir yaklaşımla büyüteç altına alıyor. Birer Yeni Medya Sanatı örneği olan neon heykeller, video yerleştirmeleri ve manipüle edilmiş fotoğraflar, klasik üretim teknikleriyle şekillenmiş kolaj, tuval, kâğıt çalışmalarıyla bir araya geldiklerinde “hareketli imaj” ile “duran imaj” arasındaki farklılıklar eşzamanlı olarak ortaya çıkıyor.


18 Ağustos’a kadar devam eden “Dijital Mitolojiler” sergisini hafta sonları 10:00-19:00 saatleri arasında Perili Köşk’te görebilirsiniz.

Bize Ulaşın

bottom of page