top of page

HIGHLIGHTED

HABER

İstanbul Modern’in güncel sanatçıların teknoloji ve dijital kültür odaklı üretimlerine yer verdiği sergisi “Zamansız Meraklar” devam...

Istanbul Modern'de "Zamansız Meraklar" Sergisi

Piksel. Creative Solutions

İstanbul Modern’in güncel sanatçıların teknoloji ve dijital kültür odaklı üretimlerine yer verdiği sergisi “Zamansız Meraklar” devam ediyor. Sergi, dijitalleşmenin olanak tanıdığı ifade tekniklerinin, sanatçıların farklı temalara ilişkin bakış açılarını nasıl dönüştürdüğünü göstermeyi hedefliyor.


Sergi Mekanından Bir Görüntü
Sergiden Genel Görünüm

Fotoğraf: İstanbul Modern, 2024 (istanbulmodern.org)


Doğa, tarih, mimarlık, kent, kimlik ve toplum gibi başlıklara odaklanan “Zamansız Meraklar”, tarih boyunca sanatın farklı alanlarında öne çıkan meraklara yeni açılımlar getiriyor. Böylece, sergideki çalışmalar İstanbul Modern’in sergi ve koleksiyonlarıyla da ortak bir zeminde anlam kazanıyor. Sanatçıların düşünce yöntemleri ve anlatımlarındaki özgün unsurları görünür kılmayı önceliklendiren sergi, yeni üretimlerle birlikte serginin incelediği kavramlara yanıt vermek üzere uyarlanan araştırmaları sanatseverlerle buluşturuyor.


Sergide Cem A., Atıf Akın, Ozan Atalan, Kerem Ozan Bayraktar, Mehmet Berk Bostancı, Cihad Caner, Yasin Arıbuğa-Toprak Fırat, Beste İleri, Alican İnal, Yelta Köm, Ebru Kurbak, Oddviz, Özcan Saraç, Ahmet Rüstem Ekici-Hakan Sorar, Meltem Şahin ve Berkay Tuncay gibi sanatçılar yer alıyor.


Küratörlüğünü Nilay Dursun ve Ümit Mesci’nin üstlendiği “Zamansız Meraklar” sergisi, 24 Ağustos’a kadar İstanbul Modern’de görülebilecek.


Seda Niğbolu'nun "Zamansız Meraklar" sergisi üzerine yazdığı eleştiri yazısını Piksel.Bülten'in Nisan sayısında bulabilirsiniz.


Bize Ulaşın

bottom of page