top of page

HIGHLIGHTED

HABER

Temmuz ayının 2. sayısı şimdi yayında!

Piksel.Bülten'de Bu Hafta: Ah! Kosmos, Erinç Seymen & Bill Viola

...

Yeniden merhaba!


Nem oranının neredeyse yüzde 100'e yaklaştığı Temmuz ayında umarım günleriniz keyifli geçiyordur. Dünyanın dört bir yanından medya sanatı ve sanat teknolojisi odaklı güncel içerikler sunmaya gayret ettiğimiz Piksel Bülten'de bu hafta ilham verici söyleşilerle sizi karşılıyoruz.



“Ses alanında düşünmek benim için alanı genişletiyor. Bu alanda üretirken sesin hafızasına, sessizliğe, mekânla kurduğu ilişkiye ve sesin birlikte dinlediğimizde oluşturacağı yankı alanına odaklı düşünüyorum.”


Koray Soylu, Mart ayından beri sürdürdüğü "Multimedya Pratiklerin Müzikal Kahramanları - Görsel ve İşitselin Kesişiminde" isimli yazı dizisini Ah! Kosmos'la sonlandırıyor. Söyleşiyi okumak için tıklayın!



“Yapıtlarımı üretmek için çeşitli iş kollarından insanların maharetine başvurduğuma göre yapay zekayı, işbirliği yapabileceğim potansiyel bir özne olarak görmemem için hiçbir sebep yok.”


Erinç Seymen'le son kişisel sergisi Kīpuka'dan hareketli görüntü içeren üretimlerine uzandığımız “Felaketi Dışarıdan İzlemek” isimli söyleşiyi okumak için tıklayın!


“Doğum, ölüm, aydınlık, karanlık, arzu, gerçeklik ve bilinç gibi temel insan deneyimleri arkasındaki fikirlere odaklanan Bill Viola, binlerce sanatçıya ilham oldu, olmaya da devam ediyor.”


Bill Viola’nın vedasının ardından Türkiye'deki ilk sergisi “Geçici"den eser seçkisiyle sanatçıyı anıyoruz. Videolardan kesitleri izlemek ve seçkiye göz atmak için tıklayın!


Bülteni kapatmadan önce Piksel. Creative Solutions tarafından düzenlenen Türkiye'nin ilk medya sanatı odaklı uluslararası sanat fuarı olan Noise_Media Art’tan güncel haberlere hızlıca göz atalım:


Ars Electronica'dan Martin Honzik, ZKM Media Museum’un baş küratörü Bernard Serexhe, sanat yazarı Charlotte Kent ve Neural Magazine genel yayın yönetmeni Alessandro Ludovico gibi dünyadan konuşmacıların yanı sıra Türkiye’den sanatçı ve sanat profesyonellerini ağırlayan OI_Talks programının tamamı geçtiğimiz hafta yayınlandı. 8-21 Ocak 2024 tarihleri arasında Paribu katkılarıyla TESAK Kütüphanesi’nde gerçekleşen programın tamamına YouTube üzerinden ulaşabilirsiniz.


Son olarak çok heyecanlı bir duyurumuz var!


Noise_Media Art, bölgenin en önemli ve büyük ölçekli uluslararası çağdaş sanat fuarı viennacontemporary ile partner oldu. Daha fazla gelişme için Noise_Media Art'ın Instagram adresini takip etmeyi unutmayın!


Yeni içeriklerimizi pikselbulten.com adrsinde bulabilirsiniz. Geçmiş sayılarımızı okumak, güncel içeriğimizi yakından takip etmek için Piksel.Bülten’e abone olun, e-postanıza gelsin.


Herkese şimdiden keyifli okumalar!


Bize Ulaşın

bottom of page