top of page

HIGHLIGHTED

HABER

Taktiksel medya, yapay zekanın sınırları, Vitruvian Code, OI_Focus sanatçı söyleşileri ve çok daha fazlası bu hafta Piksel.Bülten'de!

Piksel Bülten'de Bu Hafta: Vitruvian Code, Taktiksel Medya ve OI_Focus

Furkan Öztekin

Medya sanatı odaklı bağımsız sanat yayını Piksel.Bülten’den herkese merhaba!


Eylül ayıyla beraber yeni sanat sezonuna hızlı bir giriş yaptık. Bu sonbahar hepimiz için şimdiden çok verimli, üretken ve bir o kadar da yoğun geçecek gibi görünüyor. Sergi açılışlarından fuarlara koştuğumuz şu günlerde Piksel Bülten’de yapay zekâ, elektronik siber itaatsizlik ve taktiksel medya gibi konulara odaklanan güncel içeriklerin yanı sıra,

12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Noise_Media Art fuarının OI_Focus seçkisinden sanatçı söyleşilerine yer veriyoruz.


Fırat Yusuf Yılmaz, Eylül’den itibaren başladığı yazı dizisinin ilk bölümünde bilgi aktivizminin önemli bir bileşeni olan elektronik siber itaatsizlik yöntemlerini bütünleyen taktiksel medya pratiklerini odağına alıyor. ‘‘Taktiksel Medya: Korsanlaştırılmış Bilgi’’ isimli yazıyı okumak için tıklayın!



Geçtiğimiz günlerde San Francisco Gray Area’da gerçekleşen; “Teknoloji hayatımızdan bir insan etkileşimini alsa, hangisini kaybetmekten korkardınız?” sorusunu izleyiciye yönelten “Vitruvian Code” isimli sergiye göz atıyoruz. Okumak için tıklayın!



Piksel.Bülten’de son olarak 12 - 15 Eylül tarihleri arasında Viyana’da gerçekleşen Noise_Media Art fuarının OI_Focus seçkisinden sanatçı söyleşilerine yer veriyoruz. Merve Mepa, İmelda Kuyumcu ve Doğa Ünyaylar, Zehra Begüm Kışla küratörlüğünde gerçekleşen “In Sync” sergisindeki çalışmalarını ve sanat pratiklerini bülten okurlarına açıyor. Söyleşiyi okumak için tıklayın!


Geçmiş sayılarımızı okumak, güncel içeriğimizi yakından takip etmek için Piksel.Bülten’e abone olun, e-postanıza gelsin. Piksel.Bülten'in Instagram adresini ziyaret etmeyi unutmayın.


Herkese keyifli okumalar, mutlu pazarlar!

Bize Ulaşın

bottom of page