top of page

HIGHLIGHTED

HABER

Medya sanatı ve sanat teknolojisi odaklı bağımsız bir yayın olan Piksel.Bülten’in yepyeni sayısından herkese merhaba!

Yeniden Merhaba!

Furkan Öztekin

Hareketli bahar günlerini geride bırakıp yaz aylarına doğru yaklaşırken yeni başlangıçları da beraberimizde getiriyoruz; Hande Şekerciler ve Arda Yalkın tarafından hayata geçirilen, 2022 yılından beri Aposto çatısı altında aylık olarak yayınlanan Piksel.Bülten, Mey|Diageo'nun katkılarıyla bu sayıdan itibaren www.pikselbulten.com üzerinden varlığını sürdürecek.

 

Piksel.Bülten’in içeriği bu sayıyla beraber Haber, Röportaj, Teknoloji, Yorum, Dosya ve Sözlük gibi başlıklar üzerinden ilerleyecek. Bunun yanı sıra her hafta bir sanatçı ve eserini öne çıkardığımız Picks ve dünyadan kültür sanat haberlerine yer verdiğimiz NEWS, bültene eşlik etmeye devam edecek. @piksel.bulten Instagram hesabından bizi takip etmeyi unutmayın!

 

Herkese keyifli okumalar ve mutlu pazarlar!

Furkan.

 

Önemli Not: Daha önce Aposto platformu üzerinden bültene abone olmuş Piksel.Bülten okuyucularımızı KVKK sebebiyle otomatik olarak yeni sisteme taşıyamıyoruz. Lütfen yeni sayıları kaçırmamak ve bizden haber almaya devam etmek için sağ üst köşedeki Abone Ol butonundan ya da sayfanın sonundaki Abone Ol kısmından yeniden abone olmayı unutmayın.

 

Bu sayıda:

 

ReA! platformunun kurucusu Maryna Rybakova, “Foreigners Everywhere” (Yabancılar Her Yerde) başlığı altında gerçekleşen 60. Venedik Bienali’ni Piksel.Bülten okuyucuları için ziyaret ediyor. Rybakova, dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden Venedik Bienali’nin son edisyonundan yeni medya ve dijital sanat odaklı bir seçkiyi öne çıkarıyor.

Yabancılar Her Yerde, Analoğun Son Sığınağı


Koray Soylu, okuyucuyu farklı disiplinlerin sınırlarını keşfetmeye davet ettiği, çoklu medya ve disiplinlerarası pratiklerin müzikal kahramanlarına odaklandığı “Görsel ve İşitselin Kesişiminde” isimli yazı dizisinin ikinci bölümünde avangart sanatçı ve müzisyen Laurie Anderson’u ağırlıyor.

Multimedya Pratiklerin Müzikal Kahramanları #2: Laurie Anderson


Eylül Civelek ve İrem Nur Taşkın, Borusan Contemporary’de 18 Ağustos’a kadar devam eden “Mat Collishaw: Aritmi” ve “Dijital Mitolojiler” sergilerini mekânsallık, ekoloji ve yeni teknolojiler bağlamında ele alıyor.

Dijital Mitolojiler ve Aritmi Sergileri Üzerine Bir Deneme


Son olarak “Bilinci Yeniden Kurmak: Gerçek Nedir?” sergisi sanatçılarından Atıf Akın ile tekno-bilimsellik, Çubuklu Silolar’da bulunan mekâna özgü medya yerleştirmesi “O” ve güncel üretimleri üzerine verimli bir sohbet gerçekleştiriyoruz.

Atıf Akın: Bir Doğa - Teknoloji Hesaplaşması

Bize Ulaşın

bottom of page